Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Lise Öğrencilerine Devamsızlık Affı

Lise Öğrencilerine Devamsızlık Affı

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumlarında eğitim görmekte olan yüzbinlerce öğrenciyi etkileyecek olan bir karar vermiştir. Söz konusu karar neticesinde öğrenciler devamsızlık kurallarına uymamaları durumunda Ders notlarına bakılmaksızın sınıfta bırakılacaktır. Ilgili kararın verilmesinin sebebi ise ülkemizde ortaöğretim kurumlarında öğrenci olarak verenlere devam eden gençlerimizin okula devam sorunlarının tüm zamanların en yüksek noktasına ulaşmasıdır. Öğrenciler okula devam etmektense açık liseye giderek lise öğrenimlerine burada tamamlamayı tercih etmekteydiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Bu sorunun farkına vararak öğrencilerin açık liseye geçişlerini zorlaştırdı. Üstüne bir de büyük değişikliklere giderek yönetmelikğe öğrencilerin sınıf tekrarı yapmalarının önüne geçmek amacıyla caydırıcı maddeler ekledi.

Konuyla ilgili olarak ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36.5.a) a) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısızsayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. hükmü uyarınca öğrencilerin tüm ders notları 100 bile olsa sınıfta bırakılmaları durumu söz konusudur.

Milli Eğitim Bakanlığı ilgili yönetmeliği bu yıl da uygulayacak ve öğrencilere herhangi bir devamsızlık affı uygulanmayacaktır. 

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde il milli eğitim müdürlüklerinden istedikleri raporlar doğrultusunda öğrencilerin özellikle lise öğrencilerinin okula devam konusunda belirli kurallara uymadıklarını tespit etmiştir. Söz konusu devamsızlıklarla ilgili yönetmeliğe yeni bir madde ekleyen Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin sınıfta kalmalarına sebebiyet verecek uygulamalara gitmiştir.


En Çok Okunanlar