Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
En Çok Ek Dersi O Öğretmenler Alıyor

En Çok Ek Dersi O Öğretmenler Alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlere her ay girmiş oldukları maaş karşılığı dersin üzerindeki ders saati kadar ek ders ücreti ödemesi yapılmaktadır.
Ancak bir branş var ki hiçbir ek görev yapmadan sadece örgün öğretim saatleri içerisinde bütün branşlardan fazla ücret almaktadır.

Peki bu branş hangi branştır? 
Bu branşı hiç şüphesiz ki özel eğitim öğretmenliği branşıdır. Özel eğitim öğretmenleri girmiş oldukları ders saatinin tutmuş oldukları nöbetlerin ücretlerini artırımlı olarak alırlar. Özel eğitim öğretmenlerinin söz konusu ücretleri %25 artırımlı olarak ödenmektedir. 
İlkokul ve Ortaokullarda günde 6 saat derse giren bir Özel Eğitim Öğretmeni haftada 30 saat derse girmiş olur.30 saatin 18 saati maaş karşılığına sayılır. Geriye kalan 12 saat üzerine 3 saat hazırlık planlama eklenir. 2 saatte öğrenci kişilik hizmetleri üzerinden ek ders eklenir. 3 saatte haftalık nöbet ücreti eklenme suretiyle toplamda bir haftada 20 saatlik bir ek ders hesabına ulaşılır.

Bir ayın 4 hafta olduğu varsayılırsa ayda 80 saat ek ders ücreti hesabına ulaşılır. 80 saatin%25'i 20 saatte eklendiğinde bir özel eğitim öğretmeninin aylık Sadece derse girerek alacağı ücret 100 saat olarak hesaplanır.

Tüm bunların yanında özel eğitim öğretmenlerinin açacağı kurs ve egzersizler de %25 artırımlı olarak ödenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan okullarda görev yapan öğretmenler her ay ek ders ücreti ödemesi almaktadırlar. Peki en çok ek ders ücreti ödemesi hangi öğretmenlere yapılır? Detaylar haberimizde...


En Çok Okunanlar