Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Faverin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Faverin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Faverin'in Etken Maddesi

Faverin, ana etken maddesi olarak fluvoksamin içeren bir antidepresan ilacıdır. Her bir kaplı tablet, genellikle 100 mg fluvoksamin içerir.

Faverin ve Benzeri İlaçlar

Bu ilacın etken maddesi fluvoksamin olan diğer ilaçlar arasında Luvox ve Luvox CR bulunmaktadır.

Faverin'in Kullanım Alanları ve Dozajı

Faverin Bir Antidepresan mıdır?

Evet, Faverin SSRI (selektif serotonin geri alım inhibitörü) grubuna ait bir antidepresandır. Depresyon ve obsesif kompulsif bozukluk tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Faverin Nasıl Kullanılır?

Faverin tabletler, çiğnenmeden veya emilmeden, su ile alınır. Aç veya tok karnına alınması önemli değildir. Başlangıç dozu genellikle günde 50 mg veya 100 mg'dır ve doz, hastanın durumuna göre ayarlanır. Maksimum doz günlük 300 mg'a kadar çıkabilir.

Faverin Kullanımı Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Faverin'in Çocuklar ve Ergenler Üzerindeki Etkisi

Faverin, 18 yaş altındaki çocuklar ve ergenlerde obsesif kompulsif bozukluk tedavisinde kullanılabilir. Ancak, bu yaş grubunda depresyon tedavisi için önerilmez.

Faverin Yaşlılarda Kullanılır Mı?

Faverin, yaşlı hastalarda da kullanılabilir, ancak doz ayarlaması dikkatli yapılmalıdır.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Faverin Kullanımı

Hamilelik ve emzirme döneminde Faverin kullanımı genellikle önerilmez. Bu dönemlerde ilacın kullanımı konusunda doktorunuza danışmalısınız.

Faverin'in Yan Etkileri ve Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Faverin'in Yan Etkileri

Faverin'in yaygın yan etkileri arasında kabızlık, ishal, kusma, iştah kaybı, karın ağrısı, huzursuzluk, baş dönmesi, uyku problemleri, terleme, sinirlilik, titreme, kas güçsüzlüğü, taşikardi, ağız kuruluğu ve terleme bulunmaktadır. Daha az yaygın yan etkiler arasında halüsinasyon, koordinasyon eksikliği, saldırganlık, zihin karışıklığı, alerjik deri reaksiyonları, ejakülasyon gecikmesi ve baş dönmesi yer alır.

Faverin'in Özel Durumlarda Kullanımı

Faverin, diyabet, epilepsi, kalp krizi öyküsü, böbrek veya karaciğer problemleri, glokom, kanama riski ve mani öyküsü olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Faverin Doz Aşımı

Faverin doz aşımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Doz aşımı belirtileri arasında uykululuk, baş dönmesi, bulantı, kusma, ishal, kalp atışında yavaşlama, çarpıntı, hipotansiyon, havale, karaciğer sorunları ve koma bulunabilir.

Faverin'in Etkileşimleri ve Kullanımı

Faverin Başka İlaçlarla Kullanılır Mı?

Faverin, MAO inhibitörleri, tizanidin, aspirin, trisiklik antidepresanlar, kan sulandırıcılar, lityum, metoprolol, pimozid gibi ilaçlarla etkileşime girebilir. Ayrıca, sarı kantaron gibi bitkisel ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Faverin'in Alkol ve Kafein ile Etkileşimi Nasıl Olur?

Faverin kullanırken alkol tüketimi önerilmez. Ayrıca, kafeinli içeceklerin aşırı tüketimi, çarpıntı, titreme, huzursuzluk, mide bulantısı ve uyku problemlerine yol açabilir.

Faverin, ana etken maddesi olarak fluvoksamin içeren bir antidepresan ilacıdır. Her bir kaplı tablet, genellikle 100 mg fluvoksamin içerir.


En Çok Okunanlar