Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Yerel Seçimler İçin Adaylık Süreci Tamamlandı

Yerel Seçimler İçin Adaylık Süreci Tamamlandı

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ve diğer ilgili görevliler için istifa dilekçelerini vermeleri gereken süre sona erdi. Bu süre, saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

YSK'nın Belirlediği İstifa Tarihi ve Koşulları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için kamu görevlilerinin istifa etmeleri gereken tarihi 1 Aralık olarak belirlemişti. Bu kapsamda, belirtilen görevlerde bulunanların, aday olabilmek için belirtilen süre içinde görevlerinden ayrılmaları gerekiyordu.

Bazı Görevlerde İstifa Gerekmiyor

YSK'nın önceki kararlarına göre, belediye meclisi üyelerinden görevlendirilen belediye başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların aday olabilmek veya aday gösterilebilmek için istifa etmeleri gerekmiyor.

Milletvekilleri ve Belediye Başkanları İçin Özel Düzenleme

Aday olacak milletvekilleri, eğer belediye başkanı olarak seçilirlerse, seçildikten sonraki 15 gün içinde hangi görevi üstleneceklerine dair bir tercihte bulunmaları gerekiyor. Aksi takdirde, yeni seçildikleri görevi reddetmiş sayılacaklar. Bu düzenleme, aday olan kamu görevlilerinin seçim sonrası durumlarını netleştirmek amacıyla yapılmıştır.

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ve diğer ilgili görevliler için istifa dilekçelerini vermeleri gereken süre sona erdi.


En Çok Okunanlar