Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Küresel Piyasalar Abd Enflasyon Verilerine Odaklanmış Durumda

Küresel Piyasalar Abd Enflasyon Verilerine Odaklanmış Durumda

ABD Merkez Bankası'nın Faiz İndirim Beklentileri Sürüyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Mart ayında faiz indirimlerine başlayacağına dair güçlü beklentiler ile pozitif bir seyir izliyor. Bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verileri, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu veriler, uluslararası piyasalardaki varlık fiyatlarındaki oynaklığı artırabilecek nitelikte. Analistler, enerji fiyatlarındaki düşüşün enflasyonun aylık bazda sabit kalacağını ve yıllık olarak yüzde 3,1 seviyesinde olacağını öngörüyor.

ABD'de Yumuşak İniş Beklentisi Güçleniyor

Makroekonomik veriler, ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yapabileceğine işaret ediyor. New York Fed'in kasım ayı Tüketici Beklentileri Anketi, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentilerinin Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyeye indiğini gösteriyor. Fed'in Mart'ta faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 50 olarak görülürken, Mayıs'ta başlama olasılığı yüzde 80 seviyesinde.

Küresel Piyasalarda Değişken Seyirler Gözlendi

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 4,2 seviyesindeyken, dolar endeksi yüzde 0,1 düşüşle 104 seviyesinde bulunuyor. Altının ons fiyatı yüzde 1,1 gerileyerek 1.981 dolardan kapandı ve şu anda yüzde 0,2 artışla 1.985 dolarda işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 0,4 artarak 76,6 dolara yükseldi. Ayrıca, Macy's hisseleri, şirketi satın alma teklifi haberleriyle yüzde 19 arttı.

Avrupa ve Asya Piyasalarında Gözler Enflasyon Verilerinde

Avrupa ve Asya piyasaları, ABD enflasyon verilerine ve Fed'in politikalarına dikkat kesilmiş durumda. Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) bu hafta yapacakları toplantılarda faizleri sabit bırakacakları tahmin ediliyor. Japonya'da ÜFE'nin düşmesi, BoJ'un enflasyonist baskının azaldığına dair görüşünü destekliyor. Yurt içinde, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 2,34 düşüşle kapandı ve Dolar/TL 28,9980 seviyesinden işlem görüyor.


En Çok Okunanlar