Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Fatih Terim'in Hesapları Dolandırıcılık Davası Kapsamında İncelemeye Alındı

Fatih Terim'in Hesapları Dolandırıcılık Davası Kapsamında İncelemeye Alındı

İstanbul'da "yüksek karlı gizli fon" adı altında yürütülen bir dolandırıcılık davasında, ünlü teknik direktör Fatih Terim'in hesap hareketlerinin incelenmesi talep edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2'si tutuklu toplam 7 sanık bulunuyor.

Fatih Terim'in Banka Hesapları İncelenecek

Savcılık, 2 Haziran tarihinde "müşteki" olarak ifade veren Terim ile ilgili, banka hesap hareketlerinin detaylı bir şekilde incelenmesini istedi. Bu talep, davada yeni bir gelişme olarak dikkat çekti.

Davada Tutuklu Sanıkların Durumu

Aynı zamanda, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, dava kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük hakkında tutukluluk incelemesi gerçekleştirdi. Mahkeme heyeti, her iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve davanın ikinci duruşmasını 12 Ocak 2024 tarihine erteledi.

İddianamedeki Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir banka şubesinde müdür olarak çalışırken, müşteki Bülent Çeviker'den 2 milyon dolar alıp, yüksek kar vaadiyle iade etmeyi taahhüt ettiği belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından kişilere yüksek kar getirisi vaat ederek, Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi kamuoyunda tanınan isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek insanları kandırdığı ifade ediliyor.

Sanıkların Hapis Cezaları İsteniyor

Sanık Seçil Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk de aynı suçlardan 3 yıldan 65 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası ile yargılanıyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek, 4'ü tutuklu olan 7 sanığı 20 Kasım'da hakim karşısına çıkarmıştı.


En Çok Okunanlar