Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Deprem Bölgesinde 6 Şubattan Bu Yana 196 Bin 434 Yeni Bebek Dünyaya Geldi

Deprem Bölgesinde 6 Şubattan Bu Yana 196 Bin 434 Yeni Bebek Dünyaya Geldi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, etkilenen 10 ilde 6 Şubat'tan bu yana 196 bin 434 bebek dünyaya gözlerini açtı. Bu bilgi, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu'nun toplantısında, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan "Deprem Mağduru Çocukların Durumu ve Deprem İllerinde Yapılan Çalışmalar" başlıklı sunumda yer aldı. Deprem sonrası yaşanan bu yoğun doğum süreci, bölge hastanelerindeki yatak sayısının 21 bin 817'ye çıkarılmasını ve sağlık personelinin sayısının 150 bin 108'e ulaşmasını gerektirdi.

Evde Sağlık Hizmetlerinde Artış Gerçekleşti

Depremin ardından, bölge hastanelerinde yatak sayısı ve sağlık personeli sayısındaki artışa paralel olarak, evde sağlık hizmetleri sunulan hasta sayısı da arttı. Toplamda 191 bin 854 hastaya evde sağlık hizmeti verilirken, afet bölgeleri dışında kalan 51 ilde depremin ilk gününden itibaren 15 bin 499 depremzede evde sağlık hizmeti aldı.

Çocuklara Özel İhtimam Gösterildi

Depremler sonucu vücut travması geçiren ve sinir veya ekstremite hasarı yaşayan 65 çocuğa ameliyat ve protez yapımı gerçekleştirildi. Bu çocukların rehabilitasyon süreçleri tamamlandı, ancak psikolojik rehabilitasyon süreçleri hâlâ devam ediyor. Ayrıca, bebek-çocuk ve ergenlere yönelik tarama ve izlem çalışmaları yapıldı, bu kapsamda 10 ilde toplam 2 milyon 673 bin 484 bebek-çocuk izlendi.

Psikososyal Destek ve Ruh Sağlığı Hizmetleri Sunuldu

Deprem bölgesinde, birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamında toplam 139 bin 247 kişiye psikososyal destek sağlandı. İkinci ve üçüncü basamak ruh sağlığı hizmetlerinde ise 87 çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı görevlendirildi. Depremden etkilenen illerde, travma ve anksiyete tanıları ile başvuran 16 bin 50 çocuğa müdahale edildi ve 2 bin 306 çocuğa Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu düzenlendi.


En Çok Okunanlar