Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
İkinci El Motosikletler İçin 6 Ay Ve 6 Bin Kilometre Kuralı Uygulanacak

İkinci El Motosikletler İçin 6 Ay Ve 6 Bin Kilometre Kuralı Uygulanacak

Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili yönetmelikte önemli bir değişikliğe giderek, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeyen motosikletlerin satışına ve pazarlamasına kısıtlama getirdi. Bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Önceden sadece otomobiller ve arazi taşıtları için geçerli olan bu kural, artık motosiklet satışlarını da kapsıyor.

Tüketici Mağduriyetini Önleme Amaçlı Tedbirler Alındı

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin mağduriyetini önlemek ve otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çeşitli düzenlemeleri hayata geçirdi. Bu kapsamda, son dönemde motosiklet piyasasındaki spekülatif fiyat artışlarına yönelik şikayetler üzerine yoğun denetim faaliyetleri yürütüldü. Stokçuluk yapan ve tavsiye edilen satış fiyatlarının üzerinde ilan veren işletmelere önemli miktarda idari para cezaları uygulandı.

İlave Tedbirler Alınabilecek

Yönetmelik değişikliğiyle, 1 Temmuz 2024 tarihinden önce, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeyen motosikletlerin satışı doğrudan ya da dolaylı olarak yasaklandı. Bakanlık, otomobil ve arazi taşıtları için sağlanan fiyat istikrarının ve piyasa dengesinin motosikletler için de sağlanması yönünde çalışmalarını sürdürecek. Gerekli görülmesi halinde ilave tedbirlerin alınabileceği belirtildi.


En Çok Okunanlar