Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Abd Temsilciler Meclisi, Federal Hükümetin Kapanmasını Önleyecek Geçici Bütçe Tasarısını Onayladı

Abd Temsilciler Meclisi, Federal Hükümetin Kapanmasını Önleyecek Geçici Bütçe Tasarısını Onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önlemek için geçici bütçe tasarısını onayladı. Enerji, Tarım, Ulaştırma, Konut ve Kentsel Gelişim bakanlıklarına 19 Ocak'a kadar, Savunma Bakanlığı ve diğer bakanlıklara ise 2 Şubat'a kadar finansman sağlayacak bu tasarı, 95'e karşı 336 oyla kabul edildi.

Tasarıya Karşı Oylar Kullanıldı

Tasarının onaylanmasında, 2 Demokrat ve 93 Cumhuriyetçi vekilin karşı oyu dikkat çekti. Geçici bütçe tasarısının kabulü, Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin yerine seçilen Mike Johnson için bir başarı olarak görülüyor.

Geçici Bütçe Tasarısı ABD Senatosu Onayına Sunulacak

Geçici bütçe tasarısı, şimdi ABD Senatosunun onayına sunulacak. Senato onayının ardından Başkan Joe Biden'ın imzasıyla yasalaşacak olan bu tasarı, 2024 mali yılı için hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik ikinci geçici bütçe olacak.

ABD'nin Mali Yıl Uygulamaları ve Geçici Bütçelerin Önemi

Amerikan kanunlarına göre, 1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona eren mali yıl için kalıcı bütçe onaylanamazsa, geçici bütçelerle finansman sağlanması gerekiyor. Geçici bütçe onaylanmadığı durumlarda ise federal kurumlar geçici olarak faaliyetlerini durdurmak zorunda kalıyor.

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önlemek için geçici bütçe tasarısını onayladı.


En Çok Okunanlar