Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Rusya'nın Çin'e Doğal Gaz Sevkiyatı Büyük Artış Gösterecek

Rusya'nın Çin'e Doğal Gaz Sevkiyatı Büyük Artış Gösterecek

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Moğolistan üzerinden geçecek olan Sibirya'nın Gücü 2 boru hattı projesi sayesinde, Çin'e yapılacak doğal gaz sevkiyatının yaklaşık 100 milyar metreküpe ulaşacağını açıkladı. Bu, Rusya'nın enerji sektöründeki büyümesini ve Çin ile olan ticaret ilişkilerinin derinleşmesini gösteriyor.

Rus Enerji Sektöründe İthalata Bağımlılık Azalıyor

Novak, Rusya Federasyon Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Rusya'nın akaryakıt ve enerji sektöründe teknik ekipman ithalatındaki dışa bağımlılığını azalttıklarını belirtti. Bu bağımsızlığın son 10 yılda sanayinin ithalat bağımlılığını yüzde 67'den yüzde 38'e düşürdüğünü vurguladı.

Rusya Benzin ve Motorin İhracat Yasağını Kaldırdı

Novak ayrıca, Rusya'nın benzin ihracat yasağını geçen hafta kaldırdığını ve motorin ihracatına yönelik yasağı da yakında kaldırmayı planladığını belirtti. Bu adımlar, Rusya'nın global enerji piyasasındaki rolünü ve etkisini artırıyor.

Çin'e Doğal Gaz Sevkiyatı Artacak

Başbakan Yardımcısı Novak, Rusya'nın Çin'e yönelik doğal gaz sevkiyatının bu yıl itibarıyla 22 milyar metreküp hacmine ulaşmasını planladığını ifade etti. Sibirya'nın Gücü boru hattının 38 milyar metreküp kapasiteye sahip olduğunu ve bu kapasiteye 2025 yılında ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Moğolistan üzerinden geçecek olan Sibirya'nın Gücü 2 boru hattı projesi sayesinde, Çin'e yapılacak doğal gaz sevkiyatının yaklaşık 100 milyar metreküpe ulaşacağını açıkladı.


En Çok Okunanlar