Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Vergi Kaçakçılarına Dikkat! Maliye İstanbul'da Iban'lı Ödemelerden Kdv'ye, Kapsamlı Denetimler Başladı!

Vergi Kaçakçılarına Dikkat! Maliye İstanbul'da Iban'lı Ödemelerden Kdv'ye, Kapsamlı Denetimler Başladı!

Bir süredir vatandaşın IBAN’lı ödeme konusunda şikayetleri sıklıkla dile getiriliyordu. Özellikle işletmeler, kredi kartı ve pos cihazları ile ilgili sorun yaşadıklarını belirtip IBAN’a ödeme almak istediklerini söylüyorlardı. Bu durum çok fazlalaşmaya başlayınca da şikayetler artmıştı. Bu şekilde KDV ve vergi ile alakalı konularda sorunlar artmaya başlayınca şok denetimlerde gecikmeden gelmeye başladı.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı işletmelerde KDV denetimi gerçekleştirdi!

POS Cihazları ve Yazar Kasalar Denetlendi

Yapılan denetlemeler sonucunda işletmeler detaylı bir şekilde mercek altına alındı. İşletmelerin yazar kasaları başta olmak üzere, pos cihazları ve ödeme aldıkları tüm cihazlar kapsamlı bir şekilde kontrol edildi.

İstanbul’da son yıllarda yapılan en kapsamlı denetleme; Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu başta olmak üzere, Kadıköy ve Fatih ilçelerinde de gerçekleşti. Denetlemeye toplamda 50’ye yakın araçla birlikte toplam 200 gelir uzmanı katıldı.

Yapılan denetlemeler esnasında, işletmelerin pos cihazları ve ödeme aldığı araçlar başlıca incelendi. Aynı zamanda iş yerlerinin kira olup olmadığı gibi konulara da dikkatle göz atıldı. Bu işletmelerin ödemeleri hangi şekilde aldıkları, bankaya ödeme alınıp alınmadığı, çalışanların maaşlarının ne şekilde ödendiği ve hatta kayıt dışı çalışan bulunup bulunmadığı gibi konulara da dikkat edildi.

Aynı zamanda denetime İstanbul Vergi Dairesi Başkanı da bizzat katıldı.

Öncelik IBAN Tespitinde!

İlk olarak vergi denetimlerinde KDV oranları ile birlikte işletmelerin IBAN’a ödeme alıp almadığı kontrol edildi. Bunun için POS cihazlarının mevcut çalışma süreleri ve alınan ödemelerde titizlikle incelendi.

Aynı zamanda aralıklarla şikayet edilen, POS cihazının işletmeye ait olup olmadığı ve kullanılıyorsa kayıt dışı bir işlem yapılıp yapılmadığı gibi konulara da dikkat edildi. Vergi dairesinden ilgili denetleme ile alakalı yapılan açıklamada bu işlemlerde önceliğin kayıt dışı ödeme seçeneklerinin değerlendirilmesi olduğunun da altı çizildi. Genel olarak Türkiye’de en fazla IBAN ile ödeme konusunda şikayetlerin İstanbul’da yapıldığı düşünülecek olursa bu durumun dikkat çekici olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Aynı zamanda vatandaşlarında konu hakkında hassas olması ve herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda şikayet edilmesi gerektiği de belirtildi.

Vergi kaçakçıları ile mücadele için İstanbul merkezli olarak geniş çaplı bir denetim yapıldı.


En Çok Okunanlar