Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Özel Gereksinimli Gençler İçin Eskişehir'de Meslek Eğitimi Veriliyor

Özel Gereksinimli Gençler İçin Eskişehir'de Meslek Eğitimi Veriliyor

Eskişehir'de, Özel Gereksinimli Gençler Kooperatifi bünyesindeki çamaşır ve kuru temizleme atölyesinde zihinsel engelli gençler, meslek öğreniyor ve haftanın 5 günü mesai yaparak harçlıklarını kazanıyor.

Kooperatifin Kuruluş Amacı ve Faaliyetleri

2019'da kurulan kooperatif, özel gereksinimli bireylerin meslek edinmeleri ve günlük hayatta aktif roller alabilmeleri amacıyla çalışmalar yürütüyor. Kooperatif bünyesindeki dört atölyede, çeşitli engel gruplarından gençlere ve çocuklara mesleki eğitim veriliyor.

Çamaşır ve Kuru Temizleme Atölyesi ile Meslek Edindirme

Bir yıl önce açılan çamaşır ve kuru temizleme atölyesinde, zihinsel engelli kursiyerler, bir otelle yapılan anlaşma kapsamında çamaşır yıkama, ütüleme ve paketleme işlemlerini gerçekleştiriyor. Kursiyerler, bu süreçte hem meslek öğreniyor hem de sosyal hayata entegre oluyor.

Kursiyerlere Ödeme Yapılıyor

Atölyede çalışan kursiyerlere, elde edilen gelirden ödeme yapılarak kendi harçlıklarını çıkarmaları sağlanıyor. Şu anda atölyede altı genç çalışmalarını sürdürüyor.

Kooperatif Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesinin Açıklamaları

Kooperatif Başkanı Figen Ersin, özel gereksinimli bireylerin iş bulma zorluklarına dikkat çekti ve Türkiye'nin ilk kamu destekli sosyal kooperatifi olduklarını belirtti. Yönetim Kurulu Üyesi Kudret Yıldız ise kooperatifin amacının özel gereksinimli bireylere istihdam sağlamak olduğunu ifade etti.

Kursiyerlerin Mutlulukları

Kursiyerler Recep Küçüksaydam, Kadircan Dilek ve Özcan Gürbüz, atölyede çalışmanın kendilerine mutluluk verdiğini dile getirdiler. Bu atölye, onların mesleki becerilerini geliştirmelerine ve toplumda aktif roller almalarına olanak tanıyor.


En Çok Okunanlar