Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Önem Projesi Sayesinde 1 Milyon Dezavantajlı Öğrenciye Ulaşıldı.

Önem Projesi Sayesinde 1 Milyon Dezavantajlı Öğrenciye Ulaşıldı.

Kocaeli'de "ÖNEM" projesiyle 1 milyon dezavantajlı öğrenciye ulaşıldı.

- Vali Seddar Yavuz:

- "Her bir evladımızın elinden sımsıkı tutalım. Kaybedecek hiçbir evladımız yok"

Kocaeli Valiliği tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılında başlatılan "Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)" projesi kapsamında düzenlenen etkinliklere 1 milyon öğrenci katıldı.

Vali Seddar Yavuz, Valilik Akçakoca Salonu'ndaki "ÖNEM Projesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 4. Dönem İlçe Yürütme Kurulları Toplantısı"ndaki konuşmasında, 2009'da İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamı olduğu dönemde bu projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

O dönemden bu yana akademisyen ve eğitimcilerin desteğiyle projenin daha ileriye götürüldüğüne değinen Yavuz, dezavantajları tespit edilen çocuklara ya da gençlere yönelik hangi faaliyetlerin harekete geçirilmesi gerektiğine uzman ekiplerle karar verildiğini aktardı.

Vali Yavuz, içinde değerler barındıran projeler yürüttüklerini vurguladı ve devam etti:

"Her bir evladımızın elinden sımsıkı tutalım. Kaybedecek hiçbir evladımız yok. Ulaşamadığımız her bir evladımız bizim için kayıptır. Öyleyse sorumluluğumuzu yerine getirelim. Nasıl çocuğumuzun elinden sımsıkı tutuyorsak bu milletin evlatlarının elini de sımsıkı tutalım. Bağımlılıktan şikayet etmeyelim, bağımlılığı önleyelim. Suçtan şikayet etmeyelim, kimse anasından suçlu doğmuyor. Gençlerin suça sürüklenmemesi için gayret gösterelim. Kimse anasından bağımlı doğmuyor. Bağımlı olmadan çocuklarımızın elini sımsıkı tutalım."

Projeye dahil edilen çocukların davranış kalıplarında olumlu yönde değişiklikler gerçekleştiğini ve akademik başarılarının arttığını söyleyen Yavuz, sevgi ve şefkati dezavantajlı çocuk ya da gençlere vermeye devam edeceklerini de ayrıca dile getirdi.

Yavuz, dijital dünyada çocukların geçmişe göre daha büyük tehdide maruz kaldığına dikkati çekti ve dijital bağımlılıkla mücadelenin de bu projenin ana hedeflerinden biri olması gerektiğini belirtti.

Siber güvenlik konusunun önemini vurgulayan Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreci çok daha kıymetli değerlendireceğiz. Daha fazla çalışıp, daha fazla gayret göstereceğiz. 1 milyon çocuğa ulaştık. Bu kadar çocuğa ulaşmak kolay değil. Bunlar sizin sayesinde oldu. Bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün öğretmenlerimiz il müdürlerimizle eşit statüdedir. Onlar bu milletin irfan ordusudur. Milleti aydınlatan, yol gösteren ve yön veren insanlarıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını, 'Türkiye Yüzyılı'nı kutladığımız bu dönemde elbette devletimizin ve milletimizin bütün kazanımları sizin sayenizdedir."

Konuşmanın ardından Yavuz, etkinliğe katılanlarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı


En Çok Okunanlar