Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Mazot Ve Benzin Fiyatları Artar Mı?

Mazot Ve Benzin Fiyatları Artar Mı?

2024 yılında en fazla elektrikli araçları ve şarj teknolojilerini konuştuk. Son dönemlerde satışlarında artmasıyla bir süredir benzin ve mazot fiyatlarındaki artışlar gözden kaçıyordu. Yalnız İsrail ile İran arasındaki gerilim brent petrol fiyatını tarihin zirve noktasına ulaştırmayı başardı. Peki ama süreç nasıl gider? Benzin fiyatları artar mı? Tüm bu soruların cevaplarına, dilerseniz birlikte göz atalım.

Uzmanlar Ne Diyor?

Öncelikle, tüm bu sürecin petrol fiyatlarında artışa neden olacağı herkesin malumudur. Yalnız gergin geçen bu sürecin tek sebebinin İran – İsrail arasındaki çatışmalar olmadığını da özellikle belirtmek gerekiyor.

Geçtiğimiz saatlerde yapılan son saldırılarla birlikte zaten artması beklenen petrol fiyatlarının biraz daha dalgalanacağını söyleyebiliriz. Uzmanlara göre her ne kadar bölge diken üstünde olsa da İsrail – İran arasındaki gerilimin aralıklarla petrol fiyatlarını artırırken, aralıklarla azalttığını da söyleyebiliriz. Dolayısıyla tüm bu süreçte ortaya çıkan dalgalanmanın sadece bu sebepten olmadığını da bilmekte fayda var.

Fiyatlar Daha Fazla Artmaz mı?

Birden fazla analistin bu noktada görüşlerine değinmek istiyoruz. Öncelikle OPEC+ fiyatlarda meydana gelen artışlardan çok da memnun değil gibi görünüyor. Bunun dışında İsrail ile İran arasında meydana gelen karşılıklı saldırılarında tek başına bu süreci baltalamayacağı görüşünde buluşuyorlar.

Şimdilik akıllarda öncelikli olarak sorulan ilk soru petrol fiyatının 100 doları aşıp aşmayacağı. Yalnız bu sorunun hemen ardından nasıl bir aksiyon alınacağına dair net bir cevapta bulunuyor. Buna göre OPEC+ fiyatların 100’ün üzerine çıkması halinde kendi üretim kapasitelerini devreye sokarak bu limitin aşılmasının önüne geçebilir.

Pek çok analistin bu sürece doğrudan opecin devreye girmesine gerek kalmayacağının da belirtildiğini söyleyebiliriz. Tansiyonun öncelikli nedenleri arasında gösterilen İsrail – iran çatışmalarının son perdesine biraz daha yakından bakmak gerekiyor.

Buna göre iki ülke de birbirine dikkatli bir şekilde saldırıyor gibi görünüyor. Özellikle son zamanlarda İsrail’in yaptığı misilleme iki ülkenin arasındaki gerginliğinin biraz azaltıldığı bir süreç gibi görünmekte…

Bunda öncelikle şu konuya dikkat etmek gerekiyor ki, son dönemde İsrail tarafından yapılan saldırılar İran cephesinde bir saldırıdan daha çok uyarı gibi algılandı. Bu da iki ülke arasında gerginliğin az da olsa azalmasını sağladı.

 


En Çok Okunanlar