Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Kahramanlar-33 Operasyonlarında Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Kahramanlar-33 Operasyonlarında Çok Sayıda Mühimmat Ele Geçirildi

Geniş Kapsamlı Operasyon Gerçekleşti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin dört bir yanında bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı düzenlenen ve "Kahramanlar-33" adı verilen operasyonlara ilişkin son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Van, Ağrı, Erzurum ve Gümüşhane illerinde, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen bu geniş çaplı operasyonlar, jandarma özel harekat (JÖH) timleri, komandolar, güvenlik korucuları, J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Büyük Miktarda Mühimmat Ele Geçirildi

Operasyon kapsamında, BTÖ'nün kış aylarında eylem yapmak için 12 ilde mağara ve sığınaklarda sakladığı ciddi miktarda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, 29 roketatar antitank, 5 obüs mühimmatı, 155 mm top mühimmatı, AT-4 tanksavar, RPG-7 roketatar ve 57 RPG-7 roketatar mühimmatı, 120 kilogram amonyum nitrat patlayıcı madde, 13 el bombası, 10 el yapımı patlayıcı (EYP), antipersonel mayınlar, makineli tüfekler, 40 mm otomatik bomba atarlar, ısı güdümlü füze namluları, 6 AK-47, G-3 ve M-1 piyade tüfekleri, M-16 piyade tüfekleri, 84 tüp, 34 pil, 3 akü, EYP düzenekleri için kullanılan 815 metre kablo, 709 çeşitli çap ve ebatlarda mühimmat ile çok sayıda fünye, sağlık ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği açıklandı.

78 Barınma Alanı İmha Edildi

Bakan Yerlikaya, operasyon sırasında terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmayı planladığı ve eylem yapmak için hazırladığı sığınakların detaylı istihbarat çalışmaları sonucu tespit edilerek tek tek imha edildiğini bildirdi. Bu süreçte toplamda 78 barınma alanının yok edildiği ifade edildi.

Terörle Mücadele Kararlılıkla Sürüyor

Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı jandarma personelini tebrik eden İçişleri Bakanı, terörle mücadele konusundaki kararlılığın vurgusunu yaptı. Yerlikaya, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay gece gündüz demeden operasyonlarımızı düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek." şeklinde konuştu.


En Çok Okunanlar