Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanının Kim Olmasını İstersiniz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Herkes Amerika’da Açıklanacak Verileri Bekliyor

Herkes Amerika’da Açıklanacak Verileri Bekliyor

Nisan ayının en çok konuşulan olayı şüphesiz İsrail – İran gerilimi oldu. Özellikle bu gerilimin hali hazırda istikrarsız olan orta doğuyu daha da sorunlu bir hale getirmesinden korkuluyordu. Hali hazırda süreci takip eden herkes; beklenenin olmadığı ve iki ülkenin de birbirini basit şekilde uyardığını gördüler. Aslında aralıklarla saldırılar olsa da bunlar küçük zaiyatların ötesine geçmedi.

Şimdi başka bir konu başlığımız var: Amerikan büyüme verileri!

İlk olarak büyüme verileri her ne olursa olsun, faiz indiriminin gelmeyeceğinin sinyalleri veriliyor. Yine Amerika’da pek çok üst düzey yetkili tarafından yapılan açıklamaya göre, yapılan tüm çalışmaların enflasyonu düşürmeye yetmediğini ve bunun etkileri tam olarak görülene kadar faizlerin indirilmeyeceğiydi…

Büyüme Rakamları Açıklanıyor

Amerika’da kısa süre içerisinde büyüme rakamları açıklanacak. Yalnız bunun öncesinde süreç hakkında bazı bilgilendirmeler yapmak gerekiyor. Öncelikle faiz indirimi yapılmaması (ve bir süre daha yapılmayacağı) ihtimali piyasa yatırımcılarının iştahını kesmiş gibi duruyor.

Aynı şekilde kestirilmesi zor olan İsrail – İran çatışmasının da yatırımcıların heveslerini törpülediklerini söyleyebiliriz. Bu da bazı güvenli liman arayışlarını birlikte getiriyor. Elbette hazır konu güvenli limandan açılmışken, bu limanın hali hazırda; altın ve petrol olduğunu da söyleyebiliriz. Şimdiye kadar alışık olmadığımız bir şekilde yatırımcıların petrol ile ilgili planlar yapıyor olması da akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

Burada önemli bir konunun altını çizmek istiyoruz: Her ne kadar petrol fiyatları çok önemli bir değişken olarak ön plana çıksa da son dönemlerde ortaya çıkan sorunlar neticesinde; petrol fiyatlarının dalgalandığını söyleyebiliriz.

Enflasyon Herkesin En Önemli Sorunu

Tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da da enflasyon çok önemli bir sorun olarak varlığını koruyor. Yalnız koronavirüs sonrası bir duraklama dönemi yaşayan Avrupa ülkeleri enflasyonunda art arda olumlu haberler gelmeye de devam ediyor. Faiz sorununun çözümüne ve piyasaların nefes almasına neden olacak bu açıklamaların bir benzerinin Amerika için de yapılması bekleniyor.

Şu an için küresel ekonomide bu karmaşanın bir anda ortadan kaldırılabileceğini belirtmek mantıksız olsa  da bu sürecin son derece profesyonel bir şekilde yönetildiğini belirtebiliriz.


En Çok Okunanlar