Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Eski Başbakan David Cameron, İngiltere'nin Yeni Dışişleri Bakanı Oldu

Eski Başbakan David Cameron, İngiltere'nin Yeni Dışişleri Bakanı Oldu

İngiltere'de siyasete sürpriz bir dönüş yapan eski Başbakan David Cameron, Başbakan Rishi Sunak'ın kabine değişikliği sonrası Dışişleri Bakanı olarak atandı. Cameron, bu atama ile yedi yıllık siyasi aradan sonra aktif politikaya geri döndü.

James Cleverly, İçişleri Bakanlığına Getirildi, Cameron Dışişleri Bakanı Oldu

İngiltere'nin yeni İçişleri Bakanı olarak James Cleverly'nin atanmasıyla boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna, Cameron oturdu. Cameron, ülkesinin karşı karşıya olduğu "ürkütücü uluslararası zorluklar" konusunda tecrübesini kullanacağını belirtti. On bir yıl Muhafazakar Parti liderliği ve altı yıl Başbakanlık yapmış biri olarak, bu deneyiminin Başbakan Sunak'a destek olacağını ifade etti.

Cameron'ın Atanması Siyasi Çevrelerde Sürpriz Olarak Karşılandı

Cameron'ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesi, siyasi çevrelerde büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Deneyimli siyasetçinin, gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesinde Başbakan'ın dış politika yükünü hafifletebileceği yorumları yapılıyor. Ayrıca, Cameron'ın atanması, Muhafazakar Partinin merkez eksenine doğru yönelişinin bir parçası olarak görülüyor.

Theresa May: "Muazzam Bir Deneyim"

2016'da gerçekleşen Brexit referandumu sonrası istifa eden Cameron, Başbakanlık görevini Theresa May'e devretmişti. May, Cameron'ın Dışişleri Bakanı olarak atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onun uluslararası arenada "muazzam bir deneyim" sunduğunu belirtti. Cameron, 2015 genel seçimlerinde AB referandumu vaadiyle dikkat çekmiş, ancak referandum sonucu nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. 2021'de ise Cameron, Greensill Capital adlı finans şirketi lehine yürüttüğü lobi çalışmaları nedeniyle soruşturma altına alınmıştı. Cameron, lobicilik kurallarını ihlal etmediğini savunsa da, resmi yollardan iletişime geçmemekle hata yaptığını kabul etmişti.

 

İngiltere'de siyasete sürpriz bir dönüş yapan eski Başbakan David Cameron, Başbakan Rishi Sunak'ın kabine değişikliği sonrası Dışişleri Bakanı olarak atandı.


En Çok Okunanlar