Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

2024 Yerel Seçimlerde Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz?

Diğer Anketlere Buradan Katılabilirsiniz.
GÜNÜN ANKETİ
Düşük Faizli Konut Kredisi İçin Şartlar Belli Oldu!

Düşük Faizli Konut Kredisi İçin Şartlar Belli Oldu!

Son dakika gelişmelerine göre, ilk  kez ev sahibi olacaklar için düşük faizli konut kredisi şartları netleşmeye başlıyor. İlk kez ev sahibi olacakların faydalanabilecekleri düşük faizli konut kredisi, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir konu. Peki düşük faizli konut kedisinden kimler, nasıl faydalanabiliyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcı’ndan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, geçtiğimiz haftalarda konut kredilerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. Yılmaz, evlilik kredisinin yakın zamanda tüm Türkiye'de yaygınlaşacağını belirtirken, ilk kez ev alacaklara da kredi desteği verileceğini ifade etmişti. Yapılan bu son açıklamalar ise ilk kez ev alacaklara yönelik kredi desteklerinin genişletileceğine işaret ediyor. Konuyla ilgili durumların ise yakın zamanda netlik kazanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kredileriyle ilgili  yapmış olduğu açıklamalar ile düşük faizli konut kredisi konusunu bir kez daha gündeme taşımıştı. Yılmaz, ilk kez ev alacaklara kredi desteği sağlanacağını belirtti. Öte yandan ikinci ve üçüncü ev alımlarında ise kredi erişimini sınırlandırıldığını da söyledi. Yılmaz, ilk kez ev alımı yapacaklar için kredi erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerine dikkat çekerken, konut arz ve talebini dengede tutmaya çalıştıklarını da ifade etti.

Düşük Faizli Konut Kredisinden Kimler Faydalanabilecek?

Yapılan açıklamalara göre düşük faizli konut kredisinden, yalnızca ilk kez ev sahibi olacaklar faydalanabilecekler. İlk defa ev sahibi olacak kişiler için verilecek olan kredi faiz oranı ise yüzde 1.20 olarak belirlenmiş durumda. Ancak düşük faizli konut kredisi ile henüz netleşmeyen detaylar da bulunuyor. Yapılan açıklamalara göre, ilerleyen günlerde bu konudaki detaylar netleşecek. İlk kez ev sahibi olmayı düşünen milyonlarca kişi ise resmi açıklamanın gelmesini ve detayların netleşmesini merakla bekliyor.

Konuyla ilgili olarak çalışmaların hala sürdürüldüğü biliniyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise düzenlemenin Meclis’e gelmesi bekleniyor. Bu süreç içerisinde ise düşük faizli kredi kampanyasına kimlerin başvuru yapacağı, faiz oranı ve vade sayıları, verilecek olan miktar gibi detaylar da netleşmiş olacak.

Tahminlere göre, ilk kez ev alacak olanların yararlanabileceği bu konut kredisi, 180 aya varan vade sayısı ve yüzde 1.20 faiz oranı ile erişime sunulacak.

 

 


En Çok Okunanlar