Antalya'da Fazla Ürünler İhracata Dönüştürülüyor, İsraf Önleniyor
Antalya’da Tarımsal Üretimde Yeni Soluk: Kurutma ve Paketleme TesisleriAntalya'da tarım sektöründe yaşanan fazla ürün sorununa çözüm bulmak amacıyla kurulan modern kurutma ve paketleme tesisleri, üreticilerin yüzünü güldürüyor. Tesisler sayesinde tarlalarda bekleyen ve israfa gitme riski taşıyan yaş sebze ve meyveler, katma değerli ürünlere dönüştürülerek hem ekonomiye katkı sağlanıyor hem de gıda israfı önleniyor.Günlük 23 ton kurutma ve 3040 ton paketleme kapasitesine sahip tesislerde portakal, limon, ejder meyvesi gibi çeşitli tarım ürünleri özenle işleniyor. Modern teknolojinin kullanıldığı tesiste, ürünlerin tazeliği ve kalitesi en üst düzeyde korunuyor.İhracat Kapısı AçılıyorPaketlenen ve kurutulan ürünler hem iç pazarda satışa sunulurken hem de ihraç edilerek Antalya tarımının ülke ekonomisine katkısı artırılıyor. Tesislerin faaliyete geçmesiyle birlikte üreticiler, ürünlerini daha uzun süre saklayabilir hale geliyor ve pazar olanakları genişliyor.Bu proje, sürdürülebilir tarım uygulamalarını destekleyerek gıda güvenliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlayan tesisler, Antalya'nın tarım potansiyelini daha da ileriye taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya’da Tarımsal Üretimde Yeni Soluk: Kurutma ve Paketleme Tesisleri
Antalya'da tarım sektöründe yaşanan fazla ürün sorununa çözüm bulmak amacıyla kurulan modern kurutma ve paketleme tesisleri, üreticilerin yüzünü güldürüyor. Tesisler sayesinde tarlalarda bekleyen ve israfa gitme riski taşıyan yaş sebze ve meyveler, katma değerli ürünlere dönüştürülerek hem ekonomiye katkı sağlanıyor hem de gıda israfı önleniyor.
Günlük 23 ton kurutma ve 30
- 40 ton paketleme kapasitesine sahip tesislerde portakal, limon, ejder meyvesi gibi çeşitli tarım ürünleri özenle işleniyor. Modern teknolojinin kullanıldığı tesiste, ürünlerin tazeliği ve kalitesi en üst düzeyde korunuyor.
İhracat Kapısı Açılıyor
Paketlenen ve kurutulan ürünler hem iç pazarda satışa sunulurken hem de ihraç edilerek Antalya tarımının ülke ekonomisine katkısı artırılıyor. Tesislerin faaliyete geçmesiyle birlikte üreticiler, ürünlerini daha uzun süre saklayabilir hale geliyor ve pazar olanakları genişliyor.
Bu proje, sürdürülebilir tarım uygulamalarını destekleyerek gıda güvenliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlayan tesisler, Antalya'nın tarım potansiyelini daha da ileriye taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.